Londen: musea, winkelen en lekker eten

Sponsored Blog

UK flag

Londen ligt op slechts een half uurtje vliegen van Schiphol. Dus wat let je om daar eens een (lang) weekend met je vriendinnen naartoe te gaan? Vanuit een goedkoop hotel Londen verkennen is een hele belevenis.

Shoppen

In Londen kun je niet om Oxford Street heen. Hier vindt je de meest uiteenlopende winkels op het gebied van kleding en trends. Vlakbij, op Regent Street, tref je de wat duurdere winkels aan. Valt dat buiten je budget? Maakt toch niet uit, je kan ook lekker gaan voor window shopping! Ook heb je veel leuke budget winkels zoals Primark. Voor meer koopjes kan je naar de trendy buurt gaan rond Shoreditch en Dalston. Als je een beetje op adem wilt komen kan je naar de beste markt van Londen gaan: Portobello Street Market. Hier vindt je meer dan 2.000 gespecialiseerde antiekhandelaren, vintage modeboetiekjes en winkels met retro-spullen. Voor een gezonde vegetarische hap kan je hier terecht bij de wereldberoemde Ottolengi.

Topmusea

Trek voldoende tijd uit voor een bezoek aan het British Museum. Het is het grootste museum van de wereld, nog groter dus dan het Parijse Louvre. Voor liefhebbers van moderne kunst is er het Tate Museum. Altiojd al willen weten hoe de Engelse koningin leefrt? Ga even bij haar op bezoek! Je kunt Buckingham Palace bezoeken. De privé vertrekken van de koningin zijn uiteraard niet te bezichtigen, maar het paleis heeft maar liefst 775 kamers (waaronder 78 badkamers), dus je hoeft je geen zorgen te maken.

Lekker eten

De tijd dat je niet lekker kon eten in Londen is allang voorbij. Zelfs in de meeste hotels kan je inmiddels beter eten dan in een eethuisje in Parijs. En er zijn enorm veel mogelijkheden: hippe (dure) boutique-restaurants of goedkope gezellige Pakistaanse restaurants. Momo op Heddon Street is een heuse oase met drie aparte gelegenheden: een bruisend Maghrebrestaurant (familial), een relaxed bazaarcafé (Mo) en een onlangs geheel gerestylde cocktailbar (Downstairs at Momo).

Zijn jullie wel eens in Londen geweest?

Enjoy your day!
Selam,
Layla

Huishoudweken 2017
Gerelateerde Artikelen
Don`t forget to share...
Share on Facebook1Share on Google+0Tweet about this on TwitterEmail this to someonePrint this page

2 gedachten over “Londen: musea, winkelen en lekker eten

Geef een reactie

CommentLuv badge