Stoofperen

Stoofperen is volgens mij een echt typisch Nederlands gerecht. Heel veel Nederlandse gezinnen eten stoofperen bij het hoofdgerecht en niet als nagerecht. Ik heb dat altijd raar gevonden. Want het is fruit en dan eet je het met je vlees en aardappelen. Wij eten peren als een toetje of gewoon als tussendoortje. Origineel maak je stoofperen met rode wijn. Maar je kan het ook zonder maken of met limonade siroop. Ik heb de stoofperen met limonade siroop gemaakt. Nihat heeft zitten smullen dus dan zit het altijd goed… Nihat kan zo lekker eten… heerlijk.

SONY DSC

Ingrediënten
1 tot 1 1/2 kilo stoofperen
400 ml slap aangemaakte limonade siroop
1 zakje vanille suiker
10 kruidnagels
1 kaneel stokje ( of een flinke lepel gemalen kaneel)
2 laurierblaadjes (deze geven de frisse toutch)
maizena ( evt voor de siroop in te laten dikken )

1. Schil de stoofperen, laat het steeltje eraan zitten. Natuurlijk is het ook mogelijk om de klokhuizen te verwijderen, opzich is dat niet nodig. Zet de geschilde stoofperen naast elkaar in een grote pan.
Voeg de aangemaakte limonade siroop aan de peren toe.
2. Breng het geheel aan de kook. Als het kookt, zet de pan dan op het laagste vuur en laat het met de deksel op de pan stoven. Ongeveer 2 uur. Als de peren zacht zijn, zijn deze klaar. Haal ze uit de pan.
3. Breng de siroop aan de kook en voeg evt. een beetje maizena aan toe om te laten binden. Als de siroop de gewenste dikte heeft bereikt haal je de pan van het vuur en giet je de siroop over de peren.

Tips: Warm heerlijk bij een bolletje ijs.
Gekoeld is dit heerlijk te eten met een beetje yoghurt.

SONY DSC

Stoofperen
 
Author:
Recipe type: Nagerecht
Ingredients
 • 1 tot 1½ kilo stoofperen
 • 400 ml slap aangemaakte limonade siroop
 • 1 zakje vanille suiker
 • 10 kruidnagels
 • 1 kaneel stokje ( of een flinke lepel gemalen kaneel)
 • 2 laurierblaadjes (deze geven de frisse toutch)
 • maizena ( evt voor de siroop in te laten dikken )
Instructions
 1. Schil de stoofperen, laat het steeltje eraan zitten. Natuurlijk is het ook mogelijk om de klokhuizen te verwijderen, opzich is dat niet nodig. Zet de geschilde stoofperen naast elkaar in een grote pan.
 2. Voeg de aangemaakte limonade siroop aan de peren toe.
 3. Breng het geheel aan de kook. Als het kookt, zet de pan dan op het laagste vuur en laat het met de deksel op de pan stoven. Ongeveer 2 uur. Als de peren zacht zijn, zijn deze klaar. Haal ze uit de pan.
 4. Breng de siroop aan de kook en voeg evt. een beetje maizena aan toe om te laten binden. Als de siroop de gewenste dikte heeft bereikt haal je de pan van het vuur en giet je de siroop over de peren.
 5. Tips: Warm heerlijk bij een bolletje ijs.
 6. Gekoeld is dit heerlijk te eten met een beetje yoghurt.

 

Volg mij op Bloglovin’ – Twitter Facebook Instagram Youtube

2 Reacties

 1. AngelaNo Gravatar 24 december 2011 / 15:52

  Ik eet stoofpeertjes ook meestal als tussendoortje / toetje! Heb het nog nooit tijdens het ‘ hoofdgerecht ‘ op :nee:

  Stoofpeertjes zijn verrukkelijk :wauw:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Rate this recipe:  

CommentLuv badge
:zwaai: :zon: :wauw: :wat?: :verlieft: :verdriet: :veel liefde: :tv: :tong: :tong2: :thee: :taart: :superblij: :sprakeloos: :spook: :sneeuwman: :smile: :smile2: :slapen: :schaam: :rose: :regen: :raar: :pc: :parfum: :nee: :music: :mobiel: :makeup: :mail: :loll: :lol: :liefde: :kuss: :kus: :koffie: :klappen: :kerst: :kersen: :kado: :ja: :heart: :hart: :haha2: :gezin: :foto: :eten: :drinken: :drank: :dans: :bril: :boom: :bezig: :baby: :?: :!: