Grand’Italia introduceert spelt pasta

DSC00456 kopiërenGrand’Italia introduceert spelt pasta. Speltmeel kennen we natuurlijk al.  Spelt bevat het meer voedingsstoffen dan andere graansoorten. De belangrijkste stoffen van spelt zitten in de kiem van de korrel. Grand’Italia maakt het kiezen voor spelt extra makkelijk met de pastaklassiekers, penne en spaghetti, op basis van spelt.  100% volkoren pasta’s met een subtiele, nootachtige smaak en een lekkere bite.

Volkoren pasta heb ik vaak gegeten en dat is eigenlijk ook best lekker naast de traditionele pasta. Toch ging onze voorkeur naar de blanke pasta. Ik heb moeilijke eters en volkoren spaghetti is voor hun niet lekker. Toen ik de spelt pasta had klaar gemaakt vonden die moeilijke eters het toch wel erg lekker. Qua smaak proef je geen verschil en als het gekookt is lijkt het bijna op de traditionele pasta. Voor kieskeurige kinderen eigenlijk goed. Ze zien het niet maar ze eten wel gezonder. Voor jullie heb ik 2 lekkere recepten met penne en spaghetti.DSC00458 kopiëren

DSC00463 kopiërenSpaghetti met pittige gehakt ballen
Ingrediënten:

1 pak speltmeel spaghetti
500 gr gehakt
2 uien
1 blik gepelde tomaten
1 flinke eetlepel tomaten puree
Paneermeel

Kruiden:
Italiaanse kruiden
Zout
Peper
Rode Paprika poeder
Knoflook poeder

Bereiding:

1. Meng het gehakt met paneermeel (op gevoel) met zout, peper, rode paprika poeder en knoflookpoeder op smaak. En maak er kleine balletjes van, ongeveer zo groot als een walnoot. Mag groter als je er van houdt.

2. Bak de balletjes in een hapjes pan met een beetje olie. Snij de uien klein en bak ze mee. Voeg daarna de gepelde tomaten (met sap) er bij nadat je ze klein hebt gesneden.

3. Meng de tomaten puree met 2oo ml gekookt water en voeg het toe aan je saus. Voeg daarna de kruiden naar smaak er aan toe en zet het vuur  laag als het begint te koken. Laat het zo pruttelen voor een half uurtje tot drie kwartier.

4. Kook de spaghetti en giet het af, spoel het af met koud water en laat het kort uit lekken.

5. Leg een beetje spaghetti op een bord en daar over heen een paar gehakt ballen en wat saus.

Afiyet Olsun!

DSC00457 kopiërenHet volgende recept komt van Kookhoekje van Xfaatje. Ik wilde niet nog een recept met een saus maken maar een lekkere salade. Toevallig kwam dit recept online en ik wilde het graag proeven. Een keer wat anders. Maar zo lekker! Ik heb er zelf alleen nog peterselie aan toegevoegd.

Pastasalade met tonijn
Ingrediënten:

500 gram pasta
Blikje Mais
Blikje Tonijn
200 gr zwarte olijven
1 komkommer
2 rode uien
Honing mosterd dressing
Yoghurtsaus
Theelepel zout
Halve theelepel peper
Paar takjes peterselie

Bereiding:

Kook de penne gaar met water en een beetje olie. Giet het af, spoel het met koud water en laat het goed afkoelen.

Snij de ui en komkommer in kleine blokjes, snij de olijven in rondjes en doe ze bij de penne. Was de mais, verkruimel de tonijn (wel zonder het water of olie) en snij de peterselie klein. Dit kan er ook bij. Voeg zout en peper er aan.

Voeg een flinke scheut van de mosterd dressing en een scheut van de yoghurt dressing toe aan de pastasalade en meng dit goed.

Wil je de salade later op dienen voeg de dressing dan later er aan toe. De dressing trekt in de penne en dan wordt het droog. Bewaar het wel in de koelkast zodat het goed koud wordt. Erg lekker bij een barbecue of als je een meiden avond hebt.

Afiyet olsun!

De spelt pasta vinden wij erg lekker en wil het vaker gaan eten. Je proeft geen verschil met de traditionele pasta en dat is alleen maar gezonder.

De spelt pasta is vanaf nu te koop in de supermarkt. Kijk voor het uitgebreide assortiment op Granditalia.nl.

Welke past vindt jij lekker? De traditionele, volkoren of spelt?

Enjoy your day!
Selam,
Layla
Gerelateerde Artikelen

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge