Hoe bescherm je je tegen de zon

Hoe bescherm je je tegen de zon

De zomer is begonnen, veel mensen zoeken de zon op in eigen land of in het buitenland. We willen allemaal bruin worden en onze huid beschermen. Vele van jullie smeren zich zelfs niet eens in, onvoldoende of denken dat ze het goed doen maar eigenlijk is dit niet zo. Ik vertel je alles wat je moet weten over zonbescherming, welke producten je nodig hebt en waar je op moet letten. Enjoy the sun!

Hoe bescherm je je tegen de zon

Ik raad je aan om altijd een hoge factor zonnebrandcrème te gebruiken. Op zijn minst factor 30 en bij kinderen factor 50. Smeer je om de 2 uur ook en na het zwemmen in de zee of zwembad.

Hoe ben je sun safe? Hoe bescherm je je tegen de zon?

 • Kies een breed spectrum ( UVA & UVB ) zonnebrand die watervast is. UVA veroorzaakt vroegtijdige veroudering, rimpels, huidkanker en oogschade. UVA is het hele jaar en de hele dag door aanwezig en gaat door onbeschermd glas. UVB veroorzaakt verbranding, huidkanker, vroegtijdige veroudering en oogschade. UVB is het sterkst van de lente tot en met de herfst tussen 10 en 16 uur, maar elke dag het hele jaar door aanwezig.
 • Blijf tussen 12 uur en 15 uur in de schaduw of blijf thuis.
 • Draag een hoed en shirt en zet je zonnebril op. Ook bij kinderen.
 • Houd kinderen uit direct zonlicht

Hoe bescherm je je tegen de zon

Hoe breng je zonnebrandcrème aan?

 • Breng de P20 of de Etos factor 30 spray aan royaal en gelijkmatig aan. Houd hierbij 30-40 ml aan per volwassene. Deze hoeveelheid verschilt niet per type product of spf. Door te weinig van het product te gebruiken zal de huid significant minder goed beschermd zijn. Smeer het product goed uit en verdeel over het lichaam. Focus op lichaamsdelen die extra gevoelig zijn voor beschadiging door de zon zoals de neus, oren, hoofdhuid, schouders, borst en voeten.

 • Laat het tenminste 15 minuten in trekken. P20 en Etos trekken snel in toch is het verstandig  om te wachten met het aantrekken van kleding en in contact te komen met water. Op deze manier ontstaat er een beschermend laagje over de huid.

 • Na het zwemmen smeer je je lichtjes op nieuw in. deze producten zijn waterproof maar het blijft niet op zijn plek wanneer er te hard wordt gewreven of zeep wordt gebruikt. Dep de huid droog in plaats van met een handdoek droog te wrijven.

 • Spray het niet direct op je gezicht maar het product op je handen en verdeel het dan over je gezicht. Smeer het niet rond om de ogen.

 • Wat kun je doen terwijl je 15 minuten wacht? Maak een lekkere snack voor onderweg klaar, drink een lekker kopje thee, doe een warming-up als je gaat sporten, maak een playlist en pak je strandtas in.

Hoe bescherm je je tegen de zon

Na het zonnen is het ook belangrijk dat je je insmeert met een aftersun. Gebruik jij een aftersun? Ik niet altijd maar toch is dit ook erg belangrijk. Het is heerlijk om te ontspannen in de zon, maar de zon kan je huid uitdrogen. Zonnebrandproducten houden het vochtbalans op peil, maar vergeet niet om na het zonnen aftersun te gebruiken.

Wat doet aftersun?

 • Aftersun hydrateert je huid waardoor het vochtbalans van je huid op peil wordt gebracht.
 • Aftersun heeft ook een verkoelende functie. Het verfrist en kalmeert je huid. Het beste moment om aftersun aan te brengen is direct na het douchen.
 • Het gebruik van aftersun zorgt ervoor dat jij langer je bruine teint vasthoudt.

Verantwoord zonnen is dus niet alleen insmeren voor het zonnen, maar ook gebruik van aftersun na het zonnen. Zo zorg je voor een optimaal resultaat!

Hoe bescherm je je tegen de zon? Goed insmeren met de juiste producten en blijf uit de felle zon. Je huid beschermen is ontzettend belangrijk. Wees er zuinig op en voorkom ernstige verbranding en huidproblemen.

Hoe bescherm je je tegen de zon? Wat gebruik jij?

Dit artikel bevat producten die mij toegestuurd zijn. Lees mijn Disclaimer voor meer informatie.

Enjoy your day!
Selam,
Layla
Gerelateerde Artikelen

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge