Tips om je zelf te presenteren als blogger

Tips om je zelf te presenteren als blogger

Tips om je zelf te presenteren als blogger

Ik heb de afgelopen dag al veel vertel over hoe je kunt beginnen met je blog, hoe je het kunt verbeteren en alles daar om heen. Een blog beginnen doe je niet even, daar gaat veel tijd en energie in zitten. Vandaag ga ik je vertellen over hoe je je zelf kunt presenteren als blogger. Niet alleen op het net maar ook daar buiten. Nu ik het laatste jaar en eigenlijk ook het jaar daar voor veel samenwerkingen heb gehad weet ik nu wat ik wil met mijn blog voor het komende jaar. Ik ben er nu ook wel mee bezig maar met te veel dingen waar door ik het niet bij kon houden. Dit zijn mijn tips om je zelf te presenteren als blogger.

❥ Blijf vooral je zelf

Als jij de eigenaar bent van je blog en alle artikelen schrijft is het belangrijk om bij je zelf te blijven. Klinkt logisch natuurlijk maar ik merk dat veel bloggers die ik volg in het echt heel anders zijn wat jammer is. Als jij je blog wilt presenteren wees dan ook hoe je bent op je blog als in het echte leven.

❥ Zoek en schrijf je niche

Als je eenmaal je blog bent gestart is het belangrijk om te zoeken wat je niche is. Zo kan jij je concentreren om de onderwerpen en wijk je je er niet van af. Als je weet welke richting je wilt gaan is dit ook veel makkelijker. Zo is iedereen uniek en speciaal op zijn eigen manier. Voor mij is dit vooral beauty, fashion en persoonlijke onderwerpen.

❥  Maak een list van alles wat met je niche te maken heeft

Als je weet wat je niche is kun je je blog koppelen aan verschillende bedrijven, merken pr bureau die er mee te maken hebben zodat je met hun kunt samenwerken in de toekomst. Schrijf de doelen op voor je blog zodat je er naar toe kan werken.

❥  Communiceer over je blog

Dit is toch wel het belangrijkste van alle tips van vandaag. Ik heb er nog wel eens moeten maar als ik er over praat werpt het wel zijn vruchten af. Je moet blijven herhalen en uitleggen aan je lezers en aan merken vertellen wat je blog is. Je kan het blijven communiceren op verschillende manieren, door altijd over het zelfde onderwerp te bloggen, door in de zelfde stijl te schrijven en door te schrijven over merken wat bij jouw past.

❥ Leer Nee te zeggen

Als je net bent begonnen met bloggen kan dit moeilijk zijn. Ik had er in het begin moeite mee om Nee te zeggen. Het is uit eindelijk veel beter om sommige samenwerkingen niet te doen want ze kunnen je blog echt naar beneden halen en dit willen we natuurlijk niet. Wees slim en denk er goed over na voor je Ja of nee zegt.

Ik hoop dat je wat hebt aan mijn tips voor deze zaterdag. Laat me weten wat je van ze vindt en of ze je er bij kunnen helpen.

Wat vindt je van mijn tips om je zelf te presenteren als blogger?

Enjoy your day!
Selam,
Layla
Gerelateerde Artikelen

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge