Wat ik heb geleerd van mijn kinderen

geleerd van mijn kinderen

Wat ik heb geleerd van mijn kinderen, een heleboel! Naast een vrouw, vriendin, moeder, echtgenote en blogger ben ik een spons die de hele dag door zoveel mogelijk informatie opslurpt. Leergierig? No that’s not me! Maar mijn kinderen hebben van alles te vertellen wat ze meemaken als ik niet bij ze ben en ik luister aandachtig. Ik leer veel van mijn drie kinderen en daar ben ik blij mee.

Wat ik heb geleerd van mijn kinderen

#Spiegel

De meeste kinderen zijn eerlijk. En vooral mijn kinderen. Als ze iets niet willen of iets niet mooi vinden dan zeggen ze dat. Leer van ze want sommige dingen ga je niet leuk vinden. Luister naar ze of doe in ieder geval je best! Kinderen zijn slimmer dan je denkt!

#Slapen

Slapen? Wat is dat?! Even geen geintjes. Vroeger vond ik slapen de normaalste zaken van de wereld. Ik doe het graag en het liefst zou ik de hele dag in mijn bed willen liggen. Nu met kinderen weet ik wel beter. Zelfs als zij nog slapen ben ik in de ochtend klaar wakker. Die walleen zitten er dan ook voor niets. Een extra maskertje en creme kan ik dan wel gebruiken. Een feestje bouwen gaat heel makkelijk want slapen doe ik toch minder. Over een paar jaar misschien wel beter.

#Stilte

Ik kan enorm genieten van stilte in huis. Als de kids slapen of als ze allemaal uit huis zijn. Maar stilte kan ook gevaarlijk zijn als er kinderen in huis zijn. Mijn dochtertje vindt het namelijk erg leuk om met mama’s beauty producten te spelen. Wat dacht je van sudocreme, water, kleur potloden en viltstiften. Ik heb mijn kinderen vaak genoeg betrapt dat alles onder zat. Ik heb een kleine Picasso in huis na al die kunstwerkjes. Schattig toch?!

#Geduld

Met kinderen heb je dit echt nodig, en voor alle momenten. Kinderen laten je echt pas zien wat geduld is. Even snel naar de supermarkt met kinderen? Met 1 kind geen enkel probleem maar met 3 kinderen? Forget it! Voor elke winkel trouwens. Het is net een grote speel paradijs, een snoepwinkel en de beste verstopplek. Als ik zonder kinderen ga ben ik binnen 10 minuten weer buiten maar met kinderen? Dan mag ik blij zijn dat ik na een half uur weer buiten sta en dan zonder de lange rijen bij de kassa meegeteld.

#Mindfulness

Vroeger voor ik kinderen had was ik zo klaar met het huis houden, mijn huis bleef langer schoon en ik had veel minder wasgoed. Mijn to-do-list is dan ook veel langer dan 12 jaar terug. Vergeet die lijst en ga leuke dingen doen met je kinderen. This is the moment!

Enjoy your day!
Selam,
Layla
Gerelateerde Artikelen

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge